17. oktoober 2014

Pikk päev

Täna oli koolis I veerandi viimane päev. Toimusid ainult kolm esimest tundi. Olime rõõmsad, et saime koolist varakult koju.

Sellega meie päev ei lõppenud. Pärast kooli tuli meile juhendaja Maris järgi ja läksime konkursi tööd tegema. Koolimajas me lindistamist teha ei saanud. Kivimajas on mingil määral kaja ja radiaatorid tekitasid ka müra. Lindistamisel jäid need kõik peale ja see hea tulemus ei olnud. Meil oli vaja pääseda kuhugi, kus on vaikne. Me tegime oma tööd puumajas - juhendaja Marise juures.

Ettevalmistusena võtsime oma tekstid Päikesesüsteemi kohata ja lugesime seda paarkorda läbi. Me tahtsime olla kindlad, et lugemine sujub hästi.


 
Järgmisena võtsime kooli iPadid ja avasime YAKit Kids rakenduse. Tegelaskujud otsisime rakenduse veebi pildiotsingust.






Pildi leidmisel on võimalik veel pilti suurendada ja kärpida. Kärpimine on kui kääridega üleliigse osa ära lõikamine. Aga seda suurendamist ja kärpimist ei pea alati tegema, see on ainult vajadusel.





Juhendaja Marisele tundus, et rakenduse veebiotsing on mingit moodi seotud Google pildiotsingu tulemustega. Kõike tulemusi rakenduse pildiotsing meile ei andnud. Sellest me võime arvata, et selles rakenduses on võimalik valida ainult pilte, millel on muutmisõigustega autoriõigused.





Pilte valisime 4. klassi loodusõpetuse õpikus oleva piltide järgi. Otsingus kasutasime inglise keelseid märksõnu. Tõlkisime planeetide nimetused, päike ja tulnukas.

Sõnu, mida me ei teadnud, soovitas juhendaja Maris meil kasutada Google tõlkimist http://translate.google.com/ . Me oleme Google tõlkimist ennemgi kasutanud - see leht meile võõras ei olnud.

Kui olime otsingust pildi leidnud, lisasime veel silmad ja suu. Kui planeet oli suur ja silmad ning suu olid väikesed siis neid viimaseid me suurendasime.



Ja algaski teksti valjuhäälselt ettelugemine. Arvasime, et selleks ei kulu väga palju aega. Tegelikult oli kõik hoopiski vastupidi. Ettelugemisel me pidime arvestama enda hääletooniga, kiirusega, selgelt hääldamisega. Isegi kui need kõik õnnestusid meil hästi siis aeg-ajalt haukus koer, kes tahtis ka osaleda meie töös. Nii me siis pidime jälle otsast peale alustama. Õnneks pikalt lindistada ei saanud. Üks lindistus kestis ainult 15 sekundit.


Lindistuse õnnestumisel salvestasime faili videofailina (mp4) iPadi galerii kausta. Igaks juhuks sai tehtud videodest koopia (mälupulgale).

Me lõpetasime enda lindistused õhtul 17.30 paiku.

Pildid YAKit Kids rakendusest on tehtud iPadiga ekraanipildina. Juhendaja näitas meile, kuidas seda teha saame. See oli lihtne. Hiljem panime pildid arvutisse ja siis alles panime postitusse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar