8. oktoober 2014

Liitreaalsus colAR Mix

Liitreaalsusega on võimalik pildid ellu äratada. Selleks on vaja colAR Mix lehelt (http://colarapp.com/) pilt välja printida ja värvida.

Selleks kasutasime Dot Day Fun pilti, mille saab aadressilt http://fablevisionlearning.com/blog/2013/08/dot-day-fun-watch-your-dot-come-to-life-in-amazing-3d-in-the-colar-app/

Tegelikult me seda lehte välja ei printinud. Juhendaja Marise abiga tegime sellest ekraanipildi ja kleepisime Paint.NET programmi. Kleebitud pildil kärpisime üleliigsed ääred ära.
Eelmisel päeval joonistatud planeedid lisasime samuti Paint.NET programmi samale pildile aga teise kihina. Planeedi tausta pidime muutma läbipaistvaks ja planeeti pidime nihutama täpselt colAR Mix lehe ringi keskele.

Lisame blogisse mõned tehtud tööd, mida saavad huvilised katsetada.
Maa

Saturn

Merkuur

Netptuun

Päike
Päike2

Veenus


































Koolis on õpilaste kasutuses 5 iPad tahvelarvutit. Juhendaja Maris aitas iPadidesse lisada colAS Mix rakendused, mis on tasuta alla laetavad. See rakendus on kasutatav ka android tahvelarvutites.

colAR Mix rakendust kasutades saime aru, et igat joonistust ei saagi kasutada - tulemus ei ole kõige parem. Ring peab olema täidetud. Saturn ja Päike2 jätavad äärtest vaba ruumi ja rakenduse kaudu jääb valget osa näha. Proovi järgi ja näed ise!

Mõned pildid meie katsetustest

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar