1. november 2014

Aastal 2050

Raamatuid avades jutustavad pildid animatsioonina. Üks pisike näide on meie töö, teemal Päikesesüsteem.

Prillid on kui mikro teleskoobid. Välimuselt on klassikalised ja moodsad. Prilliklaas on muutuva varjundiga, õhuke aga teleskoobi võimsusega. Vaatamise täpsust on võimalik reguleerida. Prillide kasutamise tulemusel me näeme, vaadates taevasse, kosmost. Juhul kui pilk suundub päikesele, muutuvad prilliklaasid automaatselt tumedaks - et ei rikuks silmi. Laserivalgust kiirgav tuluke asetseb prilliraamil, mille abiseade on asetatud prillisangale - selle abil saab õpetaja suunata õpilastel vaatamissuunda ja õpilased saavad omakorda suunata õpetaja tähelepanu küsimusi esitades.

Nende prillidega on võimalik loodusõpetuse tunnis teha õuesõpet. Igal õpilasel ja õpetajal on oma prillid.

Väga põnev oleks astuda ruumi, mis olekski kui Päikesesüsteem. Meil õnnestub seal hõljuda, katsuda planeedi pinda. Kui sõbraga siseneda siis võiks teda näha skafandris, kuid reaalselt ta seda ei kanna. See oleks kui väike silmapete, kas siis jällegi näiteks prillide abil.

Praegu on aga aasta 2014.  Tehnoloogial on võimalus kiiresti areneda. Seni aga võib meie loodud animatsiooni kasutada õppematerjalina 4. klassi loodusõpetuse tunnis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar